Wat zijn turbo's

Turbo’s zijn investeringsproducten uitgegeven door Commerzbank waarmee door middel van een hefboom versneld ingespeeld kan worden op koersbewegingen van een onderliggende waarde, zoals aandelen, indices, obligaties, valuta en grondstoffen.

Hoe hoger de hefboom, des te gevoeliger de Turbo en des te sterker de reactie bij een verandering van de koers van de onderliggende waarde. Net als aandelen zijn Turbo’s gemakkelijk aan te kopen bij uw eigen bank of broker.

Commerzbank heeft drie verschillende soorten Turbo’s: de gewone of klassieke Turbo’s, de BEST Turbo’s en de Limited Turbo’s.

Binnen elke categorie bestaan er Turbo’s Long, om voordeel te behalen bij een stijging van de onderliggende waarde, en Turbo’s Short om te profiteren van een daling van de onderliggende waarde.

Verder op deze pagina kunt u de karakteristieken van de verschillende soorten Turbo’s ontdekken.

Klik hier om naar het overzicht van alle Commerzbank Turbo’s te gaan

Commerzbank Academy: video’s

Turbo’s zijn hefboomproducten die een stop loss-niveau hebben. Leer alles over deze beursproducten met de volgende video’s:

Algemene informatie over Turbo’s

De hefboom

De hefboom van een Turbo zorgt voor een versnelde koersbeweging ten opzichte van de onderliggende waarde. Voor een Turbo op de AEX met een hefboom van 5 betekent dit dus dat als de AEX met 1% verandert, de koers van de Turbo met 5% zal veranderen. Dit geldt bij zowel een Turbo Long (stijging) als bij een Turbo Short (daling).

Financieringsniveau

Met een Turbo investeert u slechts een gedeelte van de waarde van de onderliggende waarde. De rest wordt voor u gefinancierd door Commerzbank. Het gedeelte van de belegging dat Commerzbank voor u financiert wordt het financieringsniveau genoemd. U koopt als het ware de onderliggende waarde samen met Commerzbank. Over het financieringsniveau worden financieringskosten aangerekend.

Het stop loss-niveau

Het stop-loss niveau van een Turbo zorgt ervoor dat u nooit meer kunt verliezen dan uw inleg. Zodra de koers van de onderliggende waarde het stop loss-niveau bereikt of passeert, wordt de Turbo beëindigd en ontvangt u automatisch binnen enkele dagen de eventuele restwaarde.

Search