Het beleggingsconcept van Turbotrends waarbij er met Turbo`s wordt gehandeld, maakt gebruik van mechanische handelssystemen. Het grote voordeel van werken met een handelssysteem is de planmatigheid. De waan van de dag, emoties, angst en hebzucht maken het voor veel beleggers zeer moeilijk om consequent rationele beslissingen te nemen. Door te werken met een handelssysteem wordt de invloed van subjectiviteit uitgebannen en wordt er een gedegen basis gelegd voor het behalen van de best mogelijke resultaten.

Met Turbotrends volgen wij verschillende indices, grondstoffen en fondsen, er worden echter maximaal 15 posities tegelijkertijd in diverse markten gevolgd. Wij volgen momenteel deze indices, grondstoffen en fondsen:

AEX, Dow Jones, Nikkei, Euro/Dollarturbo-site-buy-sell grafiek
Cacao, Goud, Katoen, Koffie, Olie en Sojabonen
ASML, Acerlor mital, ING, Philips, Randstad

Doordat we maximaal 15 posities tegelijkertijd in de diverse markten innemen, hebben we bewust gekozen voor spreiding over de diverse markten, waaronder grondstoffen, indices, aandelen en valuta. Per positie wordt er dus niet meer dan 1000 euro geinvesteerd. In de berichtgeving dat ons systeem naar U toe zendt, staat dit heel duidelijk omschreven. Uiteraard kunt U, indien gewenst, met een kleiner of groter bedrag werken.

Er is bij Turbotrends dus duidelijk sprake van spreiding. Het grote voordeel hiervan is de wisselwerking, algemeen bekend is dat het goud stijgt in onzekere tijden en dat de aandelen dan juist dalen, en visa versa. Door gebruik te maken van spreiding van verschillende markten, geeft dit het rendement een grotere stabiliteit.

Niemand kan consistent de koersen voorspellen. Ondanks dit gegeven hopen en geloven investeerders dat ze de toekomst kunnen voorspellen, of dat iemand anders dat kan. Veel van hen trachten je te voorspellen wat de volgende macro economische cyclus zal zijn. Ze trachten je te voorspellen welke vermogensbeheerder of fonds manager het minste risico heeft, of het beste rendement over de aankomende periode.

Bij Turbotrends realiseren we ons dat het niet alleen onmogelijk is om de toekomst te voorspellen, het is niet nodig. Wij vertrouwen op onze handelssystemen.
Alle handelssystemen handelen met de markt mee. Zodra de indicatoren, waarop het handelssysteem gebaseerd is, aangeven dat de richting van de markt dalend is, zal het systeem short gaan.

Daardoor anticiperen we op verdere koersdaling. Zodra echter de indicatoren aangeven dat de trend omslaat naar stijgend, zal het systeem long gaan. Timing is hierbij cruciaal. Te snel een nieuwe positie innemen kan nadelig zijn. We willen namelijk zeker weten dat de markt richting gekozen heeft. Daarbij moeten we ook niet te laat een nieuwe positie innemen, omdat daarmee een deel van het winstpotentieel van de golfbeweging in de markt mogelijk gemist wordt.

De geautomatiseerde handelssystemen van Turbotrends baseren hun werking op basis van Technische Analyse. Actuele koersinformatie wordt continu geanalyseerd en vergeleken met de voorwaarden die de handelssystemen hanteren. Op basis van de criteria geprogrammeerd in het handelssysteem genereert deze automatisch koop- en verkooporders. De systemen maken gebruik van geavanceerde technieken en patroonherkenning. Volatiliteit en handelsvolume worden continu gemeten en maken deel uit van de beslissingsmodellen.

De geautomatiseerde handelssystemen van Turbotrends worden uitgebreid op hun werking onderzocht met behulp van historische koersdata. De systemen worden op minimaal vijf tot tien jaar koersdata getest. Op deze manier ontstaat een goed beeld van de rendement- en risicoaspecten van een systeem.

Een goed handelssysteem verdient uiteraard geld, maar doet dat bij voorkeur gelijkmatig. In vrijwel elke markt, stijgend, dalend of zijwaarts, rustig of zeer beweeglijk, dient het systeem rendement te maken en in slechte tijden de verliezen te beperken. De risicoaspecten van een handelssysteem zijn minstens zo belangrijk als het rendement.

Het doel van Turbotrends is eenvoudigweg het genereren van een maandelijks inkomen op het geinvesteerde kapitaal tegen een zo hoog mogelijk rendement, waarbij zo min mogelijk risico wordt genomen en het geinvesteerde kapitaal zoveel mogelijk wordt beschermd.

De beste manier om te weten te komen wat het u kan opleveren is nu direct vrijblijvend advies te vragen. U kunt starten en stoppen wanneer u dat wenst. Ons advies is kosteloos en verplicht u tot niets. Vraag dus vandaag nog advies aan via het contactformulier of bel ons op +31(0)23 – 528 88 51.

Search