AEX Lagere Opening Site

Wall Street richting hogere opening

Federal Reserve in de spotlights deze week.

De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het groen.

“De markten bereiden zich voor op een drukke week in aanloop naar de eerste getuigenis van de nieuwe Amerikaanse Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell voor het Congres”, zei marktanalist Mihir Kapadia van Sun Global Investments. “Aziatische aandelenmarkten startten de handelsweek sterk, terwijl de Europese beurzen tevens groene borden schreven. “Het vertrouwen lijkt te zijn teruggekeerd na de onrust eerder deze maand, maar handelaren zullen de getuigenis van Powell in de komende dagen nauwgezet volgen”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten slechts de nieuwe woningverkopen in januari geagendeerd. St. Louis Fed-voorzitter James Bullard spreekt maandag voor the National Association of Business Economics in Washington. Fed-vice-voorzitter Randall Quarles spreekt ook tijdens het evenement.

Olie noteerde maandag licht lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent lager op 63,42 dollar, terwijl een april-future Brent 0,4 procent goedkoper werd op 67,04 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2322. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2329 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2034 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Fitbit kan maandag rekenen op de aandacht van beleggers voorafgaand aan de resultaten die de onderneming nabeurs bekend maakt. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,5 procent hoger.

United Parcel Service steeg voorbeurs 1,3 procent, na het nieuws dat de pakketbezorgingsdienst de antitrustwaakhond van de Europese Unie gaat aanklagen voor 2,15 miljard dollar plus rente over het besluit de fusie van 7 miljard dollar met TNT Express in 2013 te blokkeren.

Hibbett Sports won 1,6 procent, nadat de retailer zijn outlook voor het vierde kwartaal verhoogde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,6 procent hoger op 2.747,30 punten. De Dow Jones index eindigde 1,4 procent in het groen op 25.309,99 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,8 procent tot 7.337,39 punten.

Search