Turbotrends Logo Aex Computers

Pak hier en daar wat winst!

Met spanning wachten de markten op het rentebesluit van de Fed. De ontmoeting tussen de VS en China is eerder dan verwacht afgebroken en dat is negatief voor de markten. De AEX is dan ook de afgelopen dagen een stukje teruggevallen en dit geeft voor de lange termijn, in mijn ogen, juist weer kansen.

De bedrijfscijfers vallen mij tot op heden nog niet tegen, maar bij een groot aantal bedrijven waren de verwachtingen dan ook niet hooggespannen.

Fugro

Fugro staat vandaag 18% hoger. De bodemonderzoeker heeft in de eerste zes maanden een verlies gemaakt van 86 miljoen euro, echter dit kwam mede door een forse afboeking van een onderdeel dat men wil verkopen.

Dat het aandeel nu fors hoger staat, heeft te maken met de marges die zijn verbeterd. Voor de rest van het jaar verwacht men een verdere verbetering en omzetstijging. Ik blijf positief over dat aandeel en verwacht een koersstijging richting 11 euro.

Fed

Vanavond gaat de Fed naar alle waarschijnlijkheid de rente met 25 basispunten verlagen. Nu de onderhandelingen tussen de VS en China wederom op niks zijn uitgelopen verwacht ik dat de voorzitter Jerome Powell zijn kruit niet in één keer zal verschieten en de rente niet met 50 basispunten zal verlagen.

Er is hierna dus nog verdere ruimte om de markten monetair te supporten. Ook de ECB heeft aangegeven klaar te staan om in te grijpen en we mogen er dus vanuit gaan dat ook dit in de eurozone een verdere boost aan de markten zal geven.

Nu Boris Johnson aan de leiding staat in het VK zal er rondom de Brexit meer nieuws naar buiten gaan komen deze maanden. In zijn eerste toespraak gaf hij aan dat de Britten op 31 oktober 2019 uit de EU vertrekken. Immers, de mensen zijn het lange wachten nu meer dan zat en persoonlijk denk ik ook dat hij daarin gelijk heeft. Dan weten we eindelijk maar eens waar wij aan toe zijn. Pappen en nathouden werkt niet meer.

AEX

Het technische plaatje van de AEX is door de recente daling iets verzwakt. We hebben nu steun op 573, 568 en 563 punten. De huidige dip geeft wat mij betreft mooie kansen om posities in te nemen voor de lange termijn.

Immers, ik blijf van mening dat de AEX deze zomer nog op weg is naar AEX 609. Het is wel van belang dat we nu niet meer onder AEX 568 sluiten. Weerstand zien we op de dag grafiek op 578, 583 en 586.

Pharming

Een aantal weken terug gaf ik een koopsignaal op Pharming. Mijn idee was toen om voor een groot gedeelte het aandeel Galapagos te verkopen. Al het goede nieuws zit daar wel in de koers verwerkt denk ik, en Pharming is in zijn sector een duidelijke achterblijver.

Dit werd benadrukt toen de resultaten afgelopen week naar buiten kwamen. Men heeft de omzet met maar liefst 31% zien groeien en met name in de VS steeg de omzet met 33%. Ook de winst steeg met 51% tot 24,6 miljoen euro.

Wat ook positief is, is dat Pharming zelf denkt in de tweede helft van het jaar een klinische studie te kunnen starten voor de behandeling van acuut nierfalen bij zekere groepen patiënten. Tevens ziet men een verder groei van de omzet en blijft men positief voor de rest van het jaar.

Mijn koersdoel is 1,20 euro en hierboven is er ruimte naar 1,35 euro, maar ik zit in het fonds vanaf 80 cent. U zou de positie zeker voor de helft even kunnen sluiten of wellicht in zijn geheel.

We staan nu net boven 1 euro en de koers is wel erg hard opgelopen in een zeer korte tijd. Nu de bedrijfsresultaten bekend zijn, mogen winstnemingen verwacht worden. Rond de 0,85 euro kunt u weer instappen.

Search