AEX Opening Site

Erop of eronder voor Galapagos

De financiële markten zijn de afgelopen dagen in beweging en nadat mijn koersdoel op 555 werd gehaald, vielen we zoals verwacht even terug naar de steunzone op 538. Recessievrees zorgde voor druk op de handel toen de korte rente de lange rente doorkruiste.

Uit het verleden bleek dat als dit gebeurde dit een voorbode was voor lagere koersen. Ik deel deze mening dit keer niet, omdat de rente nu behoorlijk wordt beïnvloed door het ingrijpen door de centrale banken wereldwijd.

De onderhandelingen rondom de handelsoorlog duren voort en ook de onzekerheid rondom de Brexit houdt de markten in haar greep. Een harde Brexit is weliswaar negatief voor de financiële markten, maar geeft wel duidelijkheid. De onzekerheid duurt nu al langer dan 2 jaar en beleggers zijn toe aan een oplossing.

AEX

Het technische plaatje van de AEX geeft aan dat we steun hebben in de zone 543 tot 538 en we zijn aan de onderkant van deze trading range geweest. Aan de bovenkant hebben we weerstand op 545, 548 en wederom de 555.

Ik verwacht dat we de komende periode de oude top van afgelopen zomer op 573 weer gaan testen. Het sentiment is en blijft goed ondanks de vele onzekerheden en de strategie blijft buy-on-the-dips zolang de AEX boven de 520 staat.

Galapagos

Eind deze week verstrijkt de deadline waarop Galapagos de cruciale testresultaten bekendmaakt van het reumamedicijn filgotinib.

In mijn ogen heeft Galapagos een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie omdat men veel meer potentiële medicijnen in de pijpleiding heeft zitten. Natuurlijk is het van belang dat er positieve resultaten bekend worden gemaakt. Dat zou een flinke boost aan de koersontwikkeling kunnen geven.

Instappen voor de lange termijn

Als we technisch naar de grafiek kijken, zien we dat we de afgelopen weken zijwaarts bewegen 75 euro aan de onderkant en 93 euro aan de bovenkant. Dinsdag ging het aandeel bij de opening fors onderuit en tikte even 78 euro aan. Ik verwacht dat als er vrijdag een eventuele dip plaatsvindt, we direct moeten instappen voor de lange termijn.

Wilt u kort op de bal spelen, dan zouden we kunnen kijken naar wat calls op het fonds. Let wel, de testresultaten kunnen vrijdag een forse beweging geven, wees dus alert. Maar per saldo verwacht ik dat het aandeel op weg is naar 105 euro.

Search