AEX Lagere Opening Site

Buy on the dips: Altice Europe

De financiële markten zitten gevangen in een nauwe tradingrange tussen globaal 548 als steun en 553 als weerstand voor de AEX, als we kijken naar de daggrafiek. Toch staan we aan de vooravond van veel meer beweging.

Immers, de derde kwartaalcijfers staan op het punt van loskomen en zullen de nodige beweging gaan geven. En natuurlijk houden we de wereldwijde macrodata ook scherp in de gaten, om te kijken wat de impact is van de handelsoorlog tussen Trump en de rest van de wereld.

De enorm hete zomer heeft ertoe bijgedragen dat er veel ijs en veel bier verkocht werd en dat het mega rustig was in de kledingwinkels. Onze relaties bij het confectiecentrum in Amsterdam geven aan dat we eerst te maken hadden met een zeer strenge winter en daarna met een enorm hete zomer en dat er daardoor enorm slecht verkocht is.

De koers van H&M noteert momenteel op 164 SEK en daar verwachten wij een terugval. Ook het aandeel Inditex, het moederbedrijf van Zara, kan een terugval laten zien richting de 22 euro. Unilever en Heineken zijn juist fondsen die gaan profiteren van de mooie kwartaalcijfers van de zomer, is mijn visie.

AEX

Als we inzoomen op de daggrafiek, hebben we zoals eerder gemeld, steun op 548, 544 en daaronder op 534 punten. Zolang we daarboven blijven, staan de seinen op groen en kunnen we nu langzaam, maar zeker een start gaan maken richting eindejaar naar hogere niveaus.

 

Toch weten we nog geen duidelijke richting te kiezen en bewegen we al weken in een nauwe tradingrange. We moeten goed in de gaten houden dat richting de verkiezingen in de VS in november er wel weer de nodige beweging verwacht mag worden.

Trump zal er alles aan doen om overal zoveel mogelijk inspraak te houden en het zou hem natuurlijk goed uitkomen als hij dan met een mooie deal met China kan pronken. Afgelopen weekend kon hij op de valreep met Canada een overeenkomst sluiten, zoals hij dat al eerder met Mexico had gedaan. Hij probeert met de landen individueel deals te sluiten en dat is voor de Amerikanen natuurlijk goed, maar ook voor die landen zelf is er dan eindelijk wat licht in de tunnel.

Altice Europe NV

Altice is een zeer populair aandeel bij u als particuliere belegger, maar waarschijnlijk heeft u het afgelopen jaar, als u het aandeel in bezit had, uw handen eraan gebrand.

Het is een telecomfonds en telecom en enorme investeringen gaan helaas hand in hand. Het fonds ging gebukt onder een enorme schuldenberg van meer dan 50 miljard en is nu al een groot aantal maanden bezig om deze schulden verder af te bouwen.

 

Toch vind ik het verstandig dat men niet te hard van stapel loopt met het afbouwen van schulden. Het tafelzilver wordt niet in één keer de deur uit gedaan, maar onderdelen die niet tot de kernactiviteiten horen, juist die worden verzilverd.

Zojuist werd bekend dat private equity-fondsen staan te trappelen om het uitrollen van het allernieuwste glasvezelkabelnetwerk in Frankrijk te financieren. Vier partijen zouden geïnteresseerd zijn om een belang te nemen tussen de 40 á 60%.

Gezien de enorme schuldenlast is dit natuurlijk wel een mooie deal, maar maakt de kans op winst natuurlijk weer iets kleiner. Immers, dit soort partijen stappen niet aan boord voor 1 of 2% rendement.

Toch zie ik de huidige dip van de afgelopen periode als een mooie koopkans. Het aandeel staat in mijn Kooplijst top 3, samen met BAM en PostNL. Het mag op weg naar 3,60 euro en daarna zelfs naar de 5 euro (bekijk hier de huidige koers). Ik ben en blijf dus positief over het fonds.

Search