Turbotrends Site Gevel

AEX breekt uit!

We zitten midden in het cijferseizoen en dat valt mij niet tegen. Vooral de cijfers van ASML en Philips zijn hoopgevend voor de rest van het cijferseizoen en zorgen ervoor dat de AEX op het hoogste punt sinds jaren staat.

De markten trekken ook verder aan op de hoop dat de centrale bankiers de markten verder zullen supporten. Donderdag krijgen we uitlatingen van de ECB en volgende week wordt het helemaal spannend als – mijns inziens – de Fed de rente met 25 basispunten zal verlagen.

Er zijn partijen die suggereren dat de rente met maar liefst 50 basispunten zal worden verlaagd. Dat verwacht ik echter niet. Ik denk dat de Fed niet in één keer al haar kruit zal verschieten en nog wat achter de hand zal houden.

Welke fondsen gaan we kopen?

Zoals u weet koppel ik fundamenteel en technische analyse aan elkaar vast. Beide moeten kloppen wil ons algoritme een koop- of verkoopsignaal genereren. ArcelorMittal is bij ons een koopsignaal en mag op korte termijn naar 18 euro en op langer termijn n zelfs naar 23 euro. Kortom: kopen.

ING staat momenteel op 10,30 en is als financiële waarde een duidelijke achterblijver. Toch durf ik het fonds op te pikken naar een ritje naar 12 euro en er is zelfs ruimte op de lange termijn naar 16 euro.

AkzoNobel is ook een achterblijver in haar sector, technisch is het fonds nu uitgebroken boven de oude toppen van 2016 en 2018 en mag op weg naar 100 euro.

Philips kwam afgelopen week met prima resultaten en heeft weerstand op 43 euro en hierboven is er zelfs ruimte naar 48 euro.

Ahold Delhaize ligt er prima bij en is op weg naar 22,20 euro. Ik heb inmiddels een turbo long.

Galapapos zou ik juist verkopen na de enorme stijging. We staan nu rond de 165 euro en ik verwacht een terugval naar minimaal 140 euro. Al het goede nieuws is in de koersen verwerkt en winstnemingen zullen zorgen voor een terugval.

Uiteraard mag Shell ook niet ontbreken vanaf de huidige 28,70.

AEX

De AEX heeft eindelijk de driedubbele top op 578 punten doorbroken en dat is een kanjer van een koopsignaal. De index mag nu gaan versnellen naar mijn koersdoel van 609.

De index kan wellicht het uitbraakpunt de komende dagen nog een keer testen op 578. Hier liggen dan mooie kansen om langlopende calls op de index te kopen, om nog een keer te kijken naar een turbo long met een beperkte hefboom van maximaal 5.

Mensen die kort op de bal spelen houden de volgende steunniveaus in de gaten: 578, 573, 568 en 563. Weerstand zie ik op 583, 588, 592, 597 en 609. Kortom, de campingrally is van start gegaan en de AEX mag de oude niveaus van 2001 gaan opzoeken.

Search